2 okt. 2015

Kottealster och mindfulness

Under torsdagen och fredagen har vi packat våra ryggsäckar ett begett oss till en ny och spännande lägerplats. Men först samlades vi nere på skolan bredvid ett rep och sedan fick man ta tag i repet och då började promenaden till den nya lägerplatsen. Vi gick på detta sättet de första 50 meterna och sedan fick de gå fritt resten av vägen, de klarade denna uppgiften med repet riktigt bra. Men det var roligt att se hur de redde ut hur man skulle gå för att den längst fram skulle slippa behöva dra hela gänget m.m.


Väl framme på vår nya spännande och underbara plats, tog vi vår sedvanliga fikastund under de höga granarna. Med lite mat i magen var det dax att bygga lite kottealster med hjälp av tandpetare. Vi förklarade för eleverna att de fick bygga vad de ville, det var bara till att använda sin fantasi och kreativitet. Eleverna byggde en massa fina alster av kottarna och det blev bland annat både djur, gubbar och flygplan m.m. Detta är något vi gjort med alla åk 1 de senaste tre åren och varje år har alstrarna lämnats kvar i skogen. Och än idag finns en hel del av dem kvar och det är mycket roligt att se. 



Som avslutning på vår utedag har vi testat mindfulness, så vi satte på den bärbara högtalaren och spelade upp ett 10 minuter mindfulness pass. Eleverna fick lägga sig i en ring runt högtalaren och detta var spännande att se resultatet. Vi kommer att köra detta fler gånger, för det är viktigt att kunna koppla av också.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar