7 dec. 2015

Hämtkort, viskleken och stratego

Terminen börjar gå mot sitt slut och vi har idag haft den näst sista utedagen för terminen med åk 2. Så idag utmanade vi dem på viskleken. Denna leken är så rolig för det är så spännande att se om man lyckas skicka ordet hela vägen runt eller om det blir helt fel när det kommer fram till sista person. Vi lyckades väl som max två gånger. Men ju svårare ord man gör desto svårare blir det att rätt ord kommer fram till sista person. 


Efter viskleken blev det lite matematik i form av hämtkort med olika matematikuppgifter på och här gällde det att man lyssnade nog för annars förstod man inte vad man skulle göra.



De fick tänka till ordentligt när de gjorde hämtkortsuppgifterna, men de löste alla det riktigt bra. Nu fick de träna på matematikbegreppen udda/jämnt och hälften/dubbelt på ett mer praktiskt sätt. Efter matematiken gick vi över till att träna på samarbetet genom spelet "stratego" och det går ut på att varje elev står i en ruta och sedan ska två elever en från varje sida av spelplanen byta plats med varandra. Men det står ju andra i vägen och det finns bara en ruta i mitten ledig, så nu blir det upp till eleverna att flytta runt på sina klasskamrater för att kunna flytta dessa två som ska byta plats med varandra. Med lite hjälp löste eleverna detta jätte bra och vi kommer utveckla detta spelet vidare till våren. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar