21 mars 2016

Lite påsklekar och katt/mus lek

Eftersom det är påsk till helgen, så passade vi på att köra lite påsklekar med åk 2. Vi började med den roliga leken påskkärringsstafett och den går till på följande sätt: Gruppen delades in i två lag, varje lag fick ställa sig bakom en kon och framför deras koner låg det en sjal, en hatt och en kvast. Sjalen och hatten skulle man ta på sig så snabbt som möjligt och sedan hoppa på kvasten och iväg med sig. Bort till en annan kon och tillbaka skulle man flyga så snabbt man kunde, sen byta man om och då tog nästa vid som stod näst i ledet. Ja vi skrattade alla tillsammans när vi lekte denna leken, så vi nästan låg ner på marken. För det var inte världens enklaste att få på sig allt i snabb fart. Men vi hade riktigt roligt tillsammans. 



Vår andra påsklek var balansera ägg, vilket går ut på att man ska försöka balansera ett ägg på en sked medan man ska gå en sträcka och man får inte tappa ägget. Men eftersom vi inte hade några ägg fick det bli balansera potatisen, och det var lika svårt det.


Som avslutning på vår utedag körde vi leken katten/musen och den går till på följande sätt: Att alla står i en ring och håller varandra i händerna. Sedan väljer vi pedagoger ut två elever, en som får vara katt och den andra mus. Sen ställer sig musen inuti ringen och katten utanför sedan ska katten försöka fånga musen. Och vi andra i ringen vi är dörröppnare, när våra armar är i luften då kan katten och musen springa in och ur ringen, men är armarna nere är ringen stängd då kommer de inte in. 


Under tisdagen och onsdagen kommer det inte vara några utelektioner, då vi har fritidsplanering på förmiddagen. Men vi är tillbaka på torsdag igen och berättar vad vi hittat på under vår torsdags utedag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar