13 apr. 2015

Flaggan och skogspromenad..

Då var vi tillbaka efter ha haft påsklov förra veckan, så idag var det dags att bege oss ut i skogen tillsammans med åk 2. Så i det blåsiga vädret begav vi oss till skogen, väl framme på platsen började vi med en fikastund och sedan lite fri lek. Det var skönt att få vara tillbaka i skogen efter en veckas frånvaro. 

Efter den fria leken körde vi leken "flaggan" tillsammans med eleverna. Leken går ut på att man är två lag, och det finns två spelplaner med en mittlinje emellan för att skilja lagens spelplaner åt. Går man över mittlinjen, riskerar man att bli tagen av motståndarna och då hamnar man i deras fängelse. Men lagmedlemmarna kan rädda varandra ur fängelserna. Men hela poäng med leken går ut på att man ska försöka ta motståndarens flagga och som i detta fallet idag var en kon. I denna leken tränar eleverna bland annat samarbete och strategitänkande. Alla gick verkligen "all in" i leken och vi hade en riktigt rolig stund tillsammans. 





När det var dags att börja gå tillbaka till skolan, valde vi att ta en liten skogspromenad och njuta av det härliga vädret och den underbara omgivning.

Tack till alla för en rolig och underbar förmiddag tillsammans..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar