20 apr. 2015

Sten - Sax - Påse och Upptäcktsfärd...


Då har en ny vecka startat och vi startade den genom att gå till skogen med årskurs 2. Och äntligen var solen tillbaka och förgyllde vår stund i skogen. Dagen började med en mysig fikastund tillsammans där barnen pratade lite sinsemellan om vad som hänt i helgen. Sedan blev det lite fri lek och då valde några att leka tagen och andra påhittade lekar.

Efter detta plockade vi fram lite kikare, luppar och förstoringsglas, så med dessa sakerna gav eleverna sig iväg på upptäcktsfärd i skogen. För att inspektera vad som händer i skogen när den håller på att vakna upp inför våren. Många av barnen hittade spindlar, tusenfotingar och andra små insekter som hade börjat vakna på sig nu när solen har kommit fram.



Innan det var dags att gå hem körde vi leken sten-sax-påse med eleverna och denna leken går ut på att de delas in i två lagen. Sedan ska varje lag välja vilka tecken de ska använda sig av, sen går man fram till mittlinjen och så säger ledaren "sten-sax-påse" eller "1-2-3" och så ska man visa sitt tecken för det andra laget. Det vinnande laget ska sedan försöka ta motståndarna innan de hinner hem till sitt hem. Blir man då tagen så går man över till det andra laget och sen fortsätter leken så här tills man slutar eller det andra laget är tomt.


På hemvägen fick eleverna att ställa sig i födelseordning när vi sedan skulle samlas nere vid vår samlingspunkt. Men vi har haft en riktigt härlig förmiddag i skogen och vädret kan vi inte klaga på.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar