13 nov. 2015

Fixa och tankestund...

Med packade väskor begav vi oss upp till vår vanliga lägerplats för att spendera två underbara och härliga timmar i skogen. Väl framme åt vi våra goda matsäckar och småpratade om allt möjligt. Efter fikastunden hjälpte några av eleverna till med att fixa till lägerplatsen, som t.ex. ta bort pinnar och såga ner grenar m.m. Vår lägerplats börjar nu bli finare och finare för varje gång och vi ser alla fram emot slutresultatet.


När det var dags att bege oss tillbaka till skolan bestämde vi oss för att gå en liten skogspromenad. Och under promenaden skulle vi vissla en gång och då skulle den som gick sist sätta sig ner och när nästa vissling kom skulle nästa sätta sig ner. Så efter en stund var alla eleverna utspridda med några meters avstånd från varandra och här skulle de nu fundera för sig själva "Vad är en bra kompis?" Eleverna fick inte prata med varandra under denna tankestunden utan skulle själva reflektera och fundera över denna frågan. De hade många bra svar sedan och det var intressant att lyssna på dem alla.


Under vår promenad hem till skolan stötte vi även på våra kotte alster som vi gjorde för några månader sen och det var roligt att se att de fortfarande stod kvar där vi hade lämnat dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar