25 jan. 2016

Vinterfåglar med quiz och korsord

Idag var det åk 2 tur att testa sin kunskap om de åtta vanligaste vinterfåglarna med ett quiz och korsord. Vi började naturligtvis med en kort genomgång av de åtta olika fåglarna så som namn och utseende. Efter detta blev eleverna indelade i sex grupper och varje grupp fick en svarstalong med namn på. De skulle sedan sätta rätt namn till rätt fågel, och efter detta gick vi igenom deras svar. Alla grupperna klarade det med alla rätt, de kan verkligen sina vinterfåglar. 

Efter quizet var det dags för ett korsord om vinterfåglar, här kommer det frågor som t.ex. vilken frukt tycker vinterfåglar om? m.m. Eleverna fortsatte att jobba i de grupper de var i under quizet och även här hade vi en genomgång när vi var färdiga. 
Något som vi också hade var en diskussion om vad vi tror skulle hända om vi inte hade haft fåglar. Elevernas kommentarer var olika en del trodde att då skulle det bli en massa insekter eftersom det inte finns några fåglar som äter upp dem och att myggorna skulle bli ännu fler. Det är så spännande och roligt att höra elevernas olika resonemang om vad de tror händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar