29 jan. 2016

Samarbete på två olika sätt

Under torsdagen och fredagen har vi jobbat med att träna på vårt samarbete i grupp. Men som vanligt börjar vi alltid med en fikastund tillsammans. Men på vägen upp till fikaplatsen fick de alla gå tillsammans genom att hålla i ett rep och samarbete för att ta sig fram.


Efter fikastunden var det dags för lite samarbete i form av två övningar, den första gick ut på att de hade sju rockringar och sedan skulle hela gruppen tillsammans ta sig från en kon till en annan utan att trampa utanför rockringarna. 


Den andra övningen kan vi kalla för tusenfotingen och den går ut på att eleverna står på ett led och håller varandra på axlarna och några av eleverna i ledet har en ärtpåse på huvudet och sedan ska hela tusenfotingen ta sig från en plats till en annan utan att tappa ärtpåsarna på vägen till den nya platsen. Man kan välja hur många ärtpåsar man vill använda i övningen, antingen använder man så att alla eleverna har på en varsin eller väljer man ha tio ärtpåsar. Vi valde denna gången att bara använda tio ärtpåsar eftersom det var första gången de gjorde denna övningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar