2 feb. 2016

Olika kluriga stationer

Vi startar veckan med en härlig förmiddag tillsammans med åk 2 och idag körde vi lite kluriga stationer, där de fick tänka till lite extra. Gruppen delades in i tre grupper och sen roterade de på de olika stationerna. 

Den första bestod av att de fick göra olika geometriska former på geobräden och även använda sin fantasi och bygga olika saker med dessa formerna. Några byggde ett hus av kvadrat och rektangel och någon en stjärna av två trianglarna. Det var bara låta fantasin fara iväg och de hittade på de mest häftigaste sakerna att bygga med formerna. 


Den andra stationen där fick de prova på spelet ubongo och det går ut på att man har ett kort med olika antal bitar till och man ska försöka täcka detta kortet med de bitarna man har. Här får man verkligen fundera och testa sig fram flera gånger. 



Den tredje och sista stationen var en sorteringsövning och den går ut på att man får t.ex. en varsin bokstav och man står då i oordning och sedan ska man ta sig till slutet av presenningen och hamna i rätt ordning. Här gäller det med att man funderar rätt och byter platser med varandra rätt, annars hamnar man fel när man kommer till slutet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar