16 sep. 2016

Allemansrätten och Under hökens alla vingar matematik

Under torsdag och fredagslektionen med årskurs två, var det fokus på allemansrätten och leken under hökens alla vingar matematik. Som vanligt startade vi båda våra lektioner med en fikastund tillsammans och sedan hade eleverna lite fri lek, där de fortsatte bygga på sin bro. Efter en stund begav vi oss iväg till vår andra plats där vi skulle göra dagens uppgifter. På vägen hittade några elever massa spindelnät som satt i ett träd. 


Väl framme på ängen sedan fick eleverna sätta sig i en ring och vi läste sedan allemansrättssagan och eleverna fick svara på frågor som kom upp under läsningen. Som ex. vad betyder inte störa, inte förstöra. När sagan var slut var det dags för att leka leken under hökens alla vingar matematik. Här tränar vi dubbelt/hälften, tio-kompisar, jämna och udda tal. 

 

Och som vanligt som avslutades lektionerna med en samling nere på fotbollsplanen, där fick varje elev berätta vad hade de gjort idag. Sen lyfter vi vilka ämnen har vi jobbat med ute idag på uteskolan och denna gången kom eleverna på att vi hade haft både svenska, matematik, NO och gymnastik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar