14 sep. 2016

Bokstavsjakten, naturmålningar och allemansrätten





Som vanligt under våra tisdag och onsdags lektioner med årskurs ett, börjar vi med på vägen upp till vår lägerplats med arbetsuppgiften bokstavsjakten. Denna veckan var det bokstaven O, så allt som började på O eller hade O i sig fick de lägga ner i sin påse. 

Eleverna hittade allt från ormbunke, kotte till liljekonvalj m.m. Alla grupperna fick redovisa vad de hade hittat och sedan gick vi igenom var O:et fanns i varje ord. 

Dagarnas andra två arbetsuppgifter var naturmålning och allemansrätten. På naturmålningen blev de indelade i fem grupper med cirka 3-4 elever i varje grupp och sedan skulle de tillsammans göra en målning på duken med hjälp av naturmaterial. Som ex. man kunde bygga ett hus med hjälp av kottar och löv. På denna uppgiften får man träna sitt samarbete och sin fantasi.

På allemansrättsuppgiften fick eleverna lyssna på en saga om allemansrätten och svara på en del frågor som kom upp under tiden man läste boken. Som ex. vad betyder fridlysta eller vad det betyder inte störa, inte förstöra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar