5 mars 2015

Fågelquiz och samarbetslekar

På förmiddagen begav vi oss ut i skogen tillsammans med ettorna. För att göra promenaden lite rolig till vår fikaplats, fick barnen ögonbindlar och sedan leda varandra upp till skogen. Ett bra sätt att träna på sin tillit och förtroende till sina klasskamrater. 


Väl framme på platsen satte vi oss ner och plockade fram våra matsäckar. Medan vi fikade hade vi en genomgång om vad våra vinterfåglar heter. Som t.ex. koltrast, domherre, pilfink, gråsparv, rödhake, blåmes, talgoxe och grönfink. Efter vår mysiga fikastund, blev barnen indelade i sex grupper med ca 4 barn i varje grupp och sedan begav de sig iväg på en fågelquiz runda. Där skulle de sätta rätt namn till rätt fågel och alla grupperna hade alla rätt.


På samarbetsfronten körde vi leken "rockring i ring" och den går ut på att man ställer sig en ring och sedan ska rockringen vandra ett varv runt. Och man får inte släppa taget om kompisen bredvid, utan man ska kränga sig igenom ringen ändå. Det är en rolig och enkel lek som tränar samarbete och problemlösning.


Den sista leken vi körde var en lek som heter fisknätet, den går ut på att det är en tagare som börjar jaga. När någon sedan har blivit tagen håller de varandra i hand och fortsätter jaga. Även när de lyckas fånga en tredje håller de varandra i händerna. Men när en fjärde blivit fångad delas tagarna upp i par om två. Leken fortsätter och så fort en kedja blivit fyra personer delas den upp i två.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar