23 mars 2015

Fåglar och matematik..

Idag var det dags för tvåorna att bege sig ut i skogen, så tillsammans gick vi till fikaplatsen och hade en avkopplande och god fikastund. Efter detta fick barnen lite fri lek och sedan var det dags för att kolla hur mycket de kommer ihåg om vad våra vinterfåglar heter och ser ut. 

Efter att vi hade haft en kort genomgång, delades de in i sex grupper med 4 elever i varje grupp. Sen fick varje grupp gå fågeltipsrundan och se om de kunde sätta rätt namn till rätt fågel. När alla hade gått rundan, hade vi en gemensam genomgång.



Efter fåglarna, var det matematik som stod på schemat och då delades de även här in i mindre grupp om ca 3-4 elever i varje grupp. Sen fick de uppgifter av oss, som t.ex. det ska vara tre fötter, två armar och tre huvuden i marken. Då var det upp till grupperna att lösa detta tillsammans och det uppgav till många skratt, för det var inte så lätt alla gånger att lösa uppgifterna. Men eleverna gjorde ett fantastiskt jobb och de klarade alla kluriga uppgifter vi gav dem. 


Som avslutning hade vi en samling för att reflektera över vad vi lärt oss denna dag och vad eleverna tyckt om uppgifterna. En sista uppgift fick de på hemvägen och det var att ställa sig i rätt födelsedagsordning när vi kom ner till cykelbanan. Detta var något de fixade jätte bra och vi vill tacka alla våra tvåor för en trevlig förmiddag ute i skogen! Även solen tittade fram lite med..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar