26 mars 2015

Natur konstnärer

Onsdagens utevistelse med åk 1 bjöd en följa John tur runt om på skolgården, sen lite måleri på ett speciellt set. Barnen skulle i grupp måla på en duk, men det som skulle användas var naturmaterial,
med stor entusiasm satte de igång att diskutera och tillsammans hjälpas åt att kommas underfund med vad tavlan skulle innehålla. Någon grupp valde att göra en gemensam målning med ett bestämt motiv. nån grupp målade olika saker, och en annan byggde vad de ville. det blev roliga och fantasifulla projekt. Efter åt fick barnen visa vad de gjort och berätta hur de tänkt.
Här får barnen träna samarbete, kommunikation, använda sin fantasi och kreativitet. Man kan också som ledare ge ett färdigt motiv de ska göra.










Som avslutning i det lite ruggiga vädret fick barnen leka en tagen lek vid namn klappen. Här står alla i en ring och blundar. ledaren går runt och ger någon en klapp på ryggen. den som får klappen blir tagare och skall när ledaren säger till ta så många som möjligt på 30 sek. Det roliga med leken är att ingen vet vilken tagaren är och man kan ju som ledare utse flera än en tagare.

Tack och hej leverpastej!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar