14 sep. 2015

Basketfia och lite samarbete...

Då var det måndag igen och som vanligt startar vi upp veckan med utelektioner med åk 2. Vädret var något kallare, så därför värmde vi upp med några rundor basketfia. Den går ut på att man delas in i två lag, man skjuter mot en varsin korg och för varje träff får man flytta sin spelpjäs på spelplanen. Spelplanen består av ett antal rockringar och spelpjäserna är två koner. Båda lagen kämpade på bra och det var mycket jämnt alla rundorna. 


Efter detta var vi varma i kläderna, då var det dax för att testa vårt samarbete i tre olika övningar. Den första var "3 i rad". Barnen delades in tre och tre, de första tre var spelpjäser och de andra tre spelare. Sedan mötte de tre av sina kompisar som också hade tre spelpjäser. Sen var det bara till att spela och efter att det ena laget hade vunnit bytte spelpjäser och spelare roller, så att alla fick prova på båda rollerna. 


Efter några gånger "3 i rad" var det dax för övningen "siffror byter plats". Den går ut på att alla barnen står i fem rockringar på ett led och varje barn får en siffra från 1-10. Sedan ska när någon av oss vuxna säger "2:or byter plats" då ska 2:or byta plats med varandra. Men man får inte trampa utanför rockringarna när man byter plats. Man kan även säga "3:or och 5:or byter plats", om man vill göra det lite svårare. De lyckades faktiskt riktigt bra med detta, men det var lite svårt att komma ihåg att bara fokusera på sin egen siffra och inte hålla koll på kompisarna. 


Sist men inte minst avslutade vi dagens utelektion med övningen "förflytta sig från en plats till en annan". Övningen går ut på att hela gruppen får ett antal rockringar sedan ska de ta sig från en plats till en annan hela gruppen tillsammans. Trampade man utanför rockringen, fick hela gruppen börja om från början. Så här tränade vi verkligen koncentrationen och samarbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar