11 sep. 2015

Sinnena hörsel, känsel och synen...

Under torsdagen och fredagen mellan 9-11:00 begav vi oss ut i skogen med våra grupper i åk 1. Och även solen var med oss denna veckan och visade sig från sin finast sida. Vi började vår mysstund uppe i skogen med en fika och lite småprat runt lägerplatsen.

 
När barnen hade fikat färdigt hade de lite fri lek i skogen, då passade några av barnen på att börja bygga en koja och några lekte andra leker de hittade på. Ett mycket bra sätt för barnen att använda sin fantasi. 
 
 
Efter den fria leken var det dax att jobba med sinnena, vi frågade barnen först vilka sinnena var och de nämnde alla fem. Sedan förklarade vi att idag kommer vi jobba med synen, känsel och hörsel, och att de skulle få prova att gå en bana utan synen. De fick två och två gå denna banan där en hade ögonbindel och den andra lede genom korta instruktioner om det var något i väger eller om man behövde gå under repet. Alla barnen testade och vi hade sedan en reflektion med dem över hur de tyckte det kändes. Flera av dem tyckte att det hade känts lite läskigt men att de litade på sin kompis som lede dem. Många av dem provade att gå banan flera gånger.
 

 
Som avslutning på veckans arbete med sinnen gjorde vi en övning där det gällde att hitta flörtkulor i skogen. Den gick ut på följande, vi hade gömt 30 stycken flörtkulor inne i ett begränsat område och de låg allt mellan fisk och mittemellan. Barnen delades sedan in i två grupper och en från varje grupp skickades in samtidigt att försöka hitta en flörtkula. När vi sedan hade hittat alla flörtkulor, blev det lite snabb matematik för att räkna ihop dem, så att alla verkligen var hittade. En mycket uppskattad och rolig lek.

Vi vill tacka alla barnen som varit med och gjort denna uteskola veckan till en rolig vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar