23 sep. 2015

Bygga bokstäver och leka lekar..

På förmiddagen hade vi ett riktigt höstväder, men det stoppade inte oss och åk 1 eleverna från att bege oss ut och ha lite svenska och leka lite lekar. Vi startade med en kort samling där vi gick igenom vad vi skulle göra och sedan satte vi igång med lite rolig svenska. Det var dax att träna på hur man skriver de olika bokstäverna i alfabetet. 

Varje barn fick i uppgift att med hjälp av sina kompisar som "streck" bilda olika bokstäver. som t.ex. om man fick bokstaven O, då gällde det att strukturera upp sina kompisar så att de bildade ett O tillsammans. Detta blev en stor utmaning, för det gällde att man tänkte till nog på hur man skriver bokstäverna och hur de ser ut. Men ett mycket bra och praktiskt sätt att träna bokstäverna på. 


Sedan lekte vi leken sten-sax-påse och den går ut på att man delar in gruppen i två lag och sedan ska de försöka vinna med sitt tecken. Sen försöka fånga så många från det andra laget som möjligt, det blev många jämna omgångar. 

 
Som avslutning på dagens lektion fick en av eleverna (slumpmässigt utvald genom räkning) att bestämma en lek och sedan förklara den för sina kompisar.  

Imorgon blir det ingen vanlig uteskola, för då är det lunken för hela lågstadiet. Men vi kommer göra ett inlägg imorgon om vad vi har gjort på lunken och vad det är för något. Så på återseende imorgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar