19 feb. 2016

Bokstavsjakt och lägesord

Vi gick inte till våra vanliga lägerplats under dessa två dagarna, utan vi bestämde oss för att gå på en upptäcktsfärd runt gölen. Man glömmer bort vår fina naturrunda som vi har runt gölen, så därför passade vi på att gå denna och på vägen upp till fikaplatsen fick två elever ta ledet upp och se till att sina klasskamrater kom rätt, samt fick inte de andra gå förbi dem. Här kommer inte liten vacker naturbild från rundan


Den första uppgiften var att gå på bokstavsjakt runt gölen tillsammans fem och fem och med det menar vi att de skulle leta efter saker som hade bokstaven A i sitt namn som t.ex. Pinnar, Mossa, Mjuka, Fina och Rakt m.m. Det gällde bara att använda sin fantasi och så länge man kunde förklara det man hade hittat så fanns det inger rätt och fel. Som t.ex. Eleverna hittade is och deras förklaring var: Isen är kall och tuggar man på det så ISAR det i tänderna. Och då var ordet ISAR deras sak till bokstavsjakten. 


På sista sträckan på vår upptäcktsfärd fick eleverna utför olika lägesord uppdrag, som t.ex. ställ dig bredvid en kompis, hoppa framåt, hoppa bakåt m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar