15 feb. 2016

Experiment och Bingo

Vi startade veckan och lektionen med lite experiment om tyngdkraften och vi använde oss själva som experimenten. Men allra först fick eleverna se ett filmklipp om tyngdkraften och sedan pratade vi lite om vad det visste om ämnet tyngdkraft. 

Efter detta sedan fick de ett papper med olika experiment på och de skulle tillsammans två och två testa dessa olika sakerna. Som t.ex. ställ dig mot en vägg och be din kompis lägga en sak 30 cm ifrån dig och försök sedan plocka upp den, men du får inte böja på knäna. Och vi kan säga att slutresultatet på det experimentet blev att alla eleverna ramlade framåt. Eftersom tyngdpunkten i kroppen skiftar och hamnar i obalans, vilket gör att eftersom kroppen lutar framåt så faller den med. Men det var faktiskt några elever som klarade några av experimentet. 




Som avslutning på lektionen hade vi lite annorlunda bingo och med det menar vi att istället för att ropa upp nummer, ropade vi istället upp 3+4 eller hälften av 16 och sedan slutsumman av det var det numret de skulle lägga makaronen på. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar