28 maj 2015

Ballonger och luppar...

Som vanligt på torsdagsmorgonen beger vi oss ut i skogen tillsammans med åk 1, så vi packade ihop våra ryggsäckar och begav oss upp till vår vanliga fikaplats i skogen. Väl framme gick vi först igenom vad som hade hänt på väderstationen och sedan blev det en mysig fikastund. 

Efter lite fri lek, var det dags att inspektera vad vi har för olika insekter i vår naturruta, så med hjälp av luppar och förstoringsglas gav eleverna sig iväg på en insektsjakt. Alla insekter de hittade, fick de sedan försöka hitta i böckerna. Vi hittade en massa olika insekter allt från maskar, gråsuggor, tusenfotingar till myggor m.m. 



Som återsamling på uppgiften fick eleverna berätta vad för olika insekter de hade hittat och vi skrev ner i vår naturbok vad de sa.

Vi avslutade hela utevistelsen med att köra en samarbetsövning med en ballong. De fick stå två och två och sedan fick de en uppgift om hur de skulle bära ballongen genom banan. T.ex. hand mot hand, tumme mot tumme, mage mot mage m.m. De löste detta på ett mycket bra sätt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar