8 maj 2015

Lek å stoj och spänning

Under torsdagen ock fredagens ute vistelse med åk ett, var vädret kanon och humöret på topp, då vi var tillbaka i gamla gängor med två timmar tillsammans ute i det fria.

Vi startade med att gå igenom väderstationen och kunde snabbt utläsa.
Temp : + 10 grader
Vind  sydlig och cirka 3 m/s
Regn: 40 mililiter på en vecka.
Vädret: soligt.
Efter detta så blev det en god medhavd fika med lite prat om ditten å datten.
När sedan pratet ebbat ut och barnen lekt fritt en stund så, ville vi leka lite, leken som stod på tapeten var välta kon, här skall det ena laget välta koner och det andra sätta upp de samma. Det blir mycket spring och man måste använda sin blick för att inte krocka med kompisarna. Efter några rundor va deras kinder rosiga och vi gick över till något mera stillsamt.

I nästa utmaning skulle turen testas, under en av konerna fanns en skatt gömd och nu fick barnen välja en kon var, under spänning och tystanad, plaserade de ut sig vid just den konen de ville ha, spänningen var olidlig VEM hade valt rätt kon????. Vi körde denna lek ett antal gånger.
Nu gick tiden fort, men det gör den ju alltid vid trevliga tillfällen. på hem vägen gick vi ihop två och två för lite samarbete, där vi skulle hålla en pinne mellan händerna utan att den skulle falla och ta oss tillbaka hela vägen till skolan.
Två riktigt bra dagar i skogen med fint väder och glada och positiva barn.

 På återseende!!!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar