5 maj 2015

Lek i skogen...

Ute lektionen med årskurs ett startade med att vi samlades i en ring, där vi började med övningen räkna in hur många vi är. Den går till på följande viss att en elev säger ett, den bredvid två och sen fortsätter det så ringen runt. Stannar räkningen av, får man börja om igen. Vi kör denna varje gång som samling när vi börjar och som avslutning när vi slutar. För att se om vi kan lyckas på första försöket.  Idag var den dagen då vi tog det på första försöket på båda samlingarna. Super bra jobbat...

Efter detta var det sen fyra killar som skulle presentera och gå igenom leken de hade valt. De hade kommit på en lek och den hette "draktagen". Leken gick ut på att man skulle låta som en drake medan man jagade de andra eleverna. När man sedan hade blivit tagen, blev man också en drake och då fick man ett band. Och så här fortsatte det tills det endast var en kvar.



Efter att leken var färdig hade vi en samling, där de fick berätta vad de tyckte om dagen och ge tips på vad man kunde gjort annorlunda. Till nästa tisdag är det fyra nya elever som fått ansvar att komma på en lek. Detta gör de frivilligt, vill man inte komma på en lek behöver man inte. Men alla som vill kommer att få en chans att få planera/komma på en lek till tisdagarna. För på detta sättet tränar de samarbete, ansvar och använda sin fantasi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar