25 maj 2015

En härlig start på veckan...

Måndag morgon och det är dax att bege sig ut i skogen tillsammans med årskurs 2 och vi har även denna gången tur med vädret. (Som ni kan se på bilden)


Efter en mysig fikastund fick eleverna lite fri lek, medan vi förberedde deras favoritlek i skogen "flaggan". De börjar nu bli bättre och bättre på att tänka strategiskt och kommer fram med många bra idéer över hur de ska ta flaggan. 
Lek nummer två blev en ordentlig samarbetslek, där skulle eleverna två och två gå en sträcka med en ballong mellan sig. Och det gällde att inte tappa ballongen, och de fick olika varianter som de skulle bära den på. Så som mellan hand och hand, mage och mage eller rumpa och rumpa.






I den tredje leken tränade man sin fokusering, minne och koncentration, för här bytte vi namn till höger och vänster. Leken heter "byta namnleken"( http://www.lekarkivet.se/lekar.php?lek=45 )
Den går ut på att man går runt och hälsar på varandra och säger sitt namn. T.ex. "Hej, jag heter Viktoria" - "Hej, jag heter Christoffer". Från det ögonblicket man skakat hand, byter man också namn med varandra. Sen nästa person man hälsar på ger man det namnet man precis fått och man själv får det namnet den personen man precis hälsade på hade. Hela leken går ut på att alla ska få tillbaka sitt eget namn och då sätter man sig ner. Så det gäller verkligen att man koncentrera sig på vad den andra säger och vad man själv säger. För att vara första gången eleverna lekte denna leken, gick det relativt bra.


Efter cirka tre härliga timmar uppe i skogen, var det dax att återvända till skolan. Innan vi gick hem gav vi dem i uppgift att på samlingsplatsen skulle de ställa sig i födelsedagsordning. Detta gick faktiskt jätte bra och de löste uppgiften snabbt. 

Vi hörs på fredag igen.... Ha en trevlig vecka...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar