11 maj 2015

Samarbete i skogen..

Vi startade arbetsveckan med att bege oss ut i skogen med åk 2 och även solen var med oss. Första gruppen fick i uppgift att två och två gå upp till fikaplats och den ena av dem skulle ha ögonbindel. Vilket betydde att kompisen skulle leda sin kompis upp till fikaplatsen. Detta löste de på ett mycket bra sätt och den som ledde förklarade mycket bra för sin kompis. Här gäller det att man litar på sin kompis och på så sätt tränar man samarbete och tillit till varandra. Andra gruppen delades in i två grupper och fick i uppgift att tillsammans i grupperna ta sig upp till fikaplatsen som en lång mask/orm.

Första gruppens uppgift, leda sin kompis.
Andra gruppens uppgift, leda hela gruppen i form av en mask/orm
Väl uppe på platsen avnjöt vi en lugn fikastund tillsammans med eleverna, efter fikastunden fick de en stunds fri lek. Efter den fria leken var det dags att köra leken "sten-sax-påse" igen, för att se hur den gick en andra gång. Och denna gången gick det mycket bättre och många var delaktiga och samarbetade tillsammans. Som avslutning på leken hade vi en kort reflektion över hur de tyckte det gått denna gången jämfört med föra gången. Många av eleverna höll med om att det gick bättre denna gången. 
 
 
På hemvägen fick båda grupperna i uppgift att återigen ställa sig två och två, men denna gången skulle de ha en pinne mellan sig hela vägen ner till samlingsplatsen. Väl nere på samlingsplatsen skulle de sedan ställa sig i den årstiden de fyller år.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar